domingo, 28 de febrero de 2010

Comentari de l'article: "¿La tecnologia nos hace progresar?"

A partir d'aquest article m'he fet una pregunta, tota la tecnologia és bona?

Al llarg dels segles, els avenços tecnològics ens fet progressar en la nostre societat i ens han facilitat una vida més fàcil.

Però alguns usos d'aquestes tecnologies ens ha fet retrocedir com a éssers racionals i com a persones. Per exemple, la dinamita es va crear per facilitar la feina als miners, però després es va utilitzar com una arma letal.

Un altre conflicte que m'he plantejat és que molts avenços tecnològics abans de ser traslladats per facilitar la vida de les persones, són creats amb fins bèl·lics, com el Internet o el GPS.

Per això crec que els països haurien de canviar l'enfocament de les investigacions tecnològiques. Ja que els Estats destinen en major proporció diners cap a les investigacions militars, i no tan cap a les investigacions sanitàries o d'educació.

Un altre aspecte a destacar, com ja hem dit anteriorment, és l'ús que se'n fa d'aquesta tecnologia. Per aquest motiu crec que fa falta una educació en l'ús de les tecnologies i que les persones tinguin més consciència de com utilitzar-les i dels perills que pots córrer si en desconeixes les conseqüències.

També s'hauria de potenciar i investigar, encara més, aquelles tecnologies que són menys agressives o que tenen menys afectes secundaris, i disminuir aquelles en tenen més.
Com per exemple, s'ha de potenciar i investigar més el transport públic enfront els cotxes, o les energies renovables enfront les nuclears.

Per últim, crec que les tecnologies ens fan progressar, sempre hi quan no ens facin retrocedir amb altres aspectes de la vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario